Innovatiivinen tuote -kilpailu

Katso lyhyet esittelyt kilpailutuotteista

Innovatiivinen tuote_LOGO

KILPAILUN VOITTAJA:

Prysmian, Pry-Cam Grids,

Pry-Cam Grids kertoo energiaverkon kunnon. Prysmian Group on kehittänyt täysin uuden tavan mitata sähköverkon kuntoa niin, että mitattavan verkon, komponentin tai sähkömoottorin toimintaa ei tarvitse sen vuoksi keskeyttää. Näin huollon tai korjauksen tarve havaitaan hyvissä ajoin, jolloin verkon yllättävät häiriöt kustannuksineen voidaan välttää. Ainutlaatuinen Pry-Cam Grids kerää mittaustuloksia itsenäisesti PD-antureilta, hälyttää poikkeamista, on etäohjattavissa ja tarjoaa mittaustulokset analysoitaviksi internetin välityksellä eli toteuttaa IoT:ta ja teollista internetiä käytännössä.

Prysmian Finland Oy, C-418


ABB-free@home_innovatiivinen_2016,

ABB-free@home yhdistää kodin järjestelmät yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Käyttäjä voi itse tehdä ohjatun käyttöönoton, sekä luoda ja muokata laitekohtaisia ohjauksia ja tilanteita helposti milloin tahansa. ABB-free@homen toimintoja voidaan käyttää monin eri tavoin: etänä mobiililaitteilla ja tietokoneella, sekä paikallisesti painikkeilla ja kosketusnäytöllä.

ABB Oy, D-102

ABB_dcPWR,

dcPWR® sähkönjakelu ja turvattu sähkönsyöttö yhdessä tilaa säästävässä tuotteessa. Erityisesti Datacentereihin sopivassa tuotteessa yhdistyy keskeytymätön sähkönsyöttö (UPS) ja pienjännitekojeisto, aikaisemmin nämä on asennettu erillisinä. Valvonta, mittaustiedot ja ohjaaminen tapahtuu Ethernet-väylässä. Hyötyinä tilansäästö 20-30%, skaalattavuus sekä tavanomaista nopeampi asennus ja käyttöönotto. Kojeisto ja UPS-moduuleita voidaan helposti vaihtaa jännitteellisenä, tämä pienentää käynnissä pitokuluja ja lyhentää katkosaikoja.

Erityisesti Datacentereihin sopivassa tuotteessa yhdistyy keskeytymätön sähkönsyöttö (UPS) ja pienjännitekojeisto, aikaisemmin nämä on asennettu erillisinä. Valvonta, mittaustiedot ja ohjaaminen tapahtuu Ethernet-väylässä. Hyötyinä tilansäästö 20-30%, skaalattavuus sekä tavanomaista nopeampi asennus ja käyttöönotto. Kojeisto ja UPS-moduuleita voidaan helposti vaihtaa jännitteellisenä, tämä pienentää käynnissä pitokuluja ja lyhentää katkosaikoja.

ABB Oy, D-102

ABB, KNX-Taloautomaatiojärjestelmä,

Fiskar ja Fregatti ovat asunto-osakeyhtiöitä, joissa asukkaalla on mahdollisuus seurata energiankäyttöään ABB:n KNX-taloautomaatiojärjestelmällä. Järjestelmä yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi, älykkäästi toimivaksi, kaksisuuntaiseksi verkoksi. Järjestelmän tietoja voi seurata myös etänä ja voi hyödyntää kotona/poissa-kytkintä tai päällä/pois-toimintoa.

ABB Oy, D-102

ELMO-konfiguraattori, Elkamo,

ELMO-konfiguraattori on täysin nettipohjainen ja myös mobiilisti toimiva palvelu, jossa asiakas voi suunnitella itse oman puistomuuntamonsa. Markkinoiden ainoa muuntamokonfiguraattori tallentaa suunnitteluhistorian ja tulostaa asiakkaalle valmiin muuntamokortin.

Elkamo Oy, A-100

Ensto-chago-wall,

Ensto Chago Wall on ainutlaatuinen ratkaisu sähköauton latausverkostoon. Sähköauton lataamisen lisäksi latauspiste toimii digitaalisena mediana, jolla voidaan esittää kohdennettuja mainoksia ja ajankohtaisia tiedotteita. Latauspisteistä saatavat mainostulot mahdollistavat kattavan latausinfrastruktuurin rakentamisen. Julkisilla paikoilla sijaitsevat latausasemat toimivat siten uuden ajan digitaalisina viestintäkanavina ja mahdollistavat sekä yksityisille että julkisille latausinfrastruktuurin palveluntarjoajille uusia tulolähteitä. Tuoteinnovaatio on maailman ensimmäinen – jo toisessa sukupolvessa!

Ensto Oy, B-544

Ensto-Plugi-NGUF-KNX,

Ensto Plugi on pistoliitinjärjestelmään perustuva asiakaskohtainen ratkaisu liikerakentamisen sähkönjakeluun ja -ohjaukseen, jonka ytimessä on ainutlaatuinen ohjauskotelo. Ohjausjärjestelminä toimivat KNX, KNX-Dali tai johdoton eNet. Ensto Plugiin liitettävä IP Gateway mahdollistaa yksittäisten toimilaitteiden ohjauksen sekä niiden kautta saatavien tietojen, esim. energiankulutuksen seurannan, internetin kautta. Ensto Plugi -ratkaisulla suunnittelet, asennat ja ohjaat tehokkaamman, edullisemmin ja joustavammin sekä säästät materiaaleja, aikaa ja sähköä.

Ensto Oy, B-544

Ensto-Intro-kodinohjain,

Ensto Intro -kodinohjain on monipuolinen ja helppokäyttöinen KNX-pohjainen ohjausjärjestelmä uuteen tai olemassa olevaan kiinteistöön. Voit ohjata sitä kätevästi mm. älypuhelimellasi, joten kodinohjain kulkee aina mukanasi. Kodinohjausjärjestelmällä saat helppoa kodinohjausta ja parannat kodin turvallisuutta sekä säästät samalla energiaa ja rahaa. Järjestelmä ohjaa ilmanvaihtoa, lämmitystä, hälytyksiä ja ulkovalaistusta.

Ensto Oy, B-544

Uudentyyppinen vikaindikaattorimme VA200C on tarkoitettu jakeluverkon   muuntamoille oikosulun- ja maasulun indikointiin.Vikaindikaattori koostuu virranmittausantureista (Rogowski-kela) ja integroidusta mittaus-ja   kommunikointiyksiköstä. Vianilmaisin on laajennettavissa aina kuuden erotinlähdön tarpeisiin ja se on liitettävissä myös olemassaoleviin kaukokäytön ala-asemiin.

Emtele Ltd / Vaspec Oy, A-105

Fintras, Valaisin ECO,

Loistava on ainutlaatuinen LED valaistuksen järjestelmä, jonka suurin hyöty on asiakkaalle häiriöttömyys tai energian säästö. Innovatiivisten valaisimien lisäksi ”Internet of things” näyttäytyy järjestelmässä mahdollisuutena käyttää tasavirtakaapelointia suuren kapasiteetin tiedonsiirtoväylänä, ja valaisinten ohjaus voidaan valita ohjausprotokollista ja liittää ominaisuuksien ohjaus WLAN ohjauksen älypuhelimella.

Fintras Oy, C2-227

Fluke 3000FC_TrendIt,

Fluke Connect™ on maailman laajin mittarit yhdistävä ohjelmisto & pilvipalvelu. Tämä langaton järjestelmä on paras tapa huolto- ja kunnossapitohenkilökunnalle pysyä yhteydessä tiiminsä muihin jäseniin lähtemättä itse kentältä. Sovellus toimii yli 30 Fluke-mittalaitteen kanssa auttaen näin löytämään ja ratkaisemaan ongelmat nopeammin ja helpommin kuin koskaan ennen.

Fluke Finland Oy, C-120

FSM Group, Ei166e dongle,

Fonel EI160e-sarjan etäluettavien palovaroittimien tapahtumaloki voidaan etälukea tietokoneella tai tabletillairrottamatta varoittimia katosta. Valmistajan toimittama mokkula liitetään tietokoneeseen,   jolloin se on yhteydessä palovaroittimiin RadioLink-yhteydellä.

FSM Group Oy, B-491

Kamic, pic_GOB-300Np-Star-LTE_7_big_official (1),

Brickcom GOB-300Np Star LTE on laadukas 4G IP-kamera erilaisiin käyttötarkoituksiin. Videokuvaa missä ja milloin vain 4G/3G verkon alueella, tarvitset lisäksi ainoastaan mobiilidataliittymän ja virransyötön. Täysin ainutlaatuinen tuote valvontaan missä ja milloin vaan kunhan mobiiliverkko toimii!

Kamic Installation Oy, C-400

Helvar, Active,

Active+ on itseoppiva energiansäästöratkaisu, joka voidaan asentaa normaalin päälle/pois ohjatun valaistuksen tilalle ilman johdotusmuutoksia. Tuotteen suurin innovatiivisuus on se että valaisimet oppivat itse käyttäjän ja ympäristön olosuhteet ja mukauttaa toiminnan olosuhteita vastaavaksi optimoiden energiankulutuksen.

Helvar Oy, B-223

Helvar, freeDim_tuotteet,

Helvar freeDIM ratkaisussa käyttäjä tunnistetaan puhelimen tai muun mobiililaitteen Bluetooth yhteyden kautta. Yhteys muodostetaan iOS tai Android sovelluksella. Käyttäjä kirjautuu ja luo oman käyttäjäkohtaisen profiilin jollaisena valaistus toimiin kun käyttäjä on tunnistettu Bluetooth yhteydellä.

Helvar Oy, B-223

NWL_dymo_industrial-xtl500_0060,

Dymo XTL Ensimmäinen teollisuusteippikirjoitin jonka pystyy päivittämään tietokoneen ja netin välityksellä sekä tuomaan omia symboleita / kuvia ja tallentamaan ne kirjoittimeen. Dymo XTL:ssä on yksinkertainen käyttäjän näkökulmasta kehitelty intuitiivinen käyttöjärjestelmä, jonka teippi-järjestelmä kattaa ensimmäistä kertaa 54mm leveään materiaaliin saakka. Teippikaseteissa on siru, jonka avulla kirjoitin pystyy tunnistamaan kasetin ja antaa näin käyttäjälle valittaviksi ne app:sit jotka kyseisellä teippimallilla pystyy tulostamaan.

NWL Finland Oy, C2-309

OSRAM_LIGHTIFY,

OSRAM LIGHTIFY Pro Maailman ensimmäinen ammattikäytön langaton valaistuksenohjausjärjestelmä, jota ohjataan mobiilisovelluksella. Järjestelmä toimii ZigBee-signaalillla, jonka ansiosta jopa 100 valopisteen ohjaaminen on mahdollista laajemmallakin alueella, sillä jokainen ZigBee-yksikkö toimii myös signaalin toistimena. Järjestelmä on helppo asentaa, eikä se edellytä ohjauskaapeleita ja sen vuoksi se on niin kustannus- kuin energiatehokaskin ratkaisu kohteisiin, joihin on haastavaa tehdä rakenteellisia muutoksia tai niitä ei voida tehdä ollenkaan.

Osram Oy Ab, B-229

Philips, Fluid, Chrome kupu,

CityTouch on ulkovalaistuksessa käytettävä langaton, valaisinkohtainen ohjausjärjestelmä. Valaisimia ohjataan pilvipalvelimesta internetin kautta täysin paikasta riippumatta. Valaisimista saadaan jatkuvasti reaaliaikaista tietoa mm. energiankulutuksen ja vikatietojen osalta, ja valaistusta voidaan säätää helposti eri tilanteiden mukaan.

Philips Lighting Finland Oy, B-409

 

Phhoenixin proficould_kopleri,

Phoenix Contact on tuonut markkinoille pilvipalvelun teollisuudelle. PROFICLOUD-teknologia mahdollistaa PROFINETin laajentamisen internetiin. Se mahdollistaa laitteiden välisen kommunikoinnin riippumatta siitä, missä päin maailmaa laite sijaitsee. Yksi teknologian tärkeimmistä komponenteista on PROFICLOUD-kopleri, joka yhdistää paikallisen PROFINETin pilveen ja mahdollistaa täten Big Datanhyödyntämisen paikallisessa prosessiverkossa.

Phoenix Contact Oy, D-129

FYORMU-FTTH, Prysmian,

Metalliton FYORMU FTTH –talokaapeli. Perinteisen metallisen talokaapelin metalliset vetoelementit on Prysmian Groupin ratkaisussa korvattu metallittomalla lasikuituelementtikerroksella ja samalla säilytetty aurattavalle talokaapelille asetetut vaatimukset. Ratkaisu luo asiakkaalle merkittävää kustannussäästöä maadoitustarpeen poistuessa sekä asennustyön nopeutuessa. Taipuisa ja metalliton kaapelirakenne yhdistettynä taivutussietoiseen BendBright-kuituun tekee FYORMU FTTH -kaapelista markkinoiden parhaan talokaapelin, jolla omakotitalo voidaan kytkeä internet-palveluverkkoon.

Prysmian Finland Oy, C-418

 

Prysmian, UC 400 cat.,

Palosuojattu UC 400 Cat. 6 U/UTP tietoverkkokaapeli yhdistää erinomaiset palosuojaominaisuudet yksinkertaiseen ja pienikokoiseen U/UTP kategorian 6 parikaapelirakenteeseen, joka soveltuu erityisesti asuinkiinteistöjen tietoverkkojen saneerauksiin . U/UTP-rakenteella vältetään sähköisten suojien maadoitus ja hyvillä palosuojaominaisuuksilla vastaavasti raskas EI30-kotelointi rappukäytävissä, jotka ovat useimmiten lähes ainoa reittivaihtoehto saneerauskohteiden nousukaapeloinneille.

Prysmian Finland Oy, C-418

Prysmian, Wide-cap OM4,

Prysmian Groupin kehittämällä laajakaistaisella WideCap-OM4-monimuotokuidulla voidaan saavuttaa useat edut samanaikaisesti: helpompi kytkentätekniikka ja edullisempi komponenttitekniikka yksimuotokuituun verrattuna sekä samanaikaisesti suuri siirtonopeus. Kehitetyllä WideCap OM4 -kuidulla 400 Mbit/s yhteys voidaan toteuttaa neljällä kuidulla, mikä tekee ratkaisusta kustannustehokkaan.

Prysmian Finland Oy, C-418

NetShelter CX Family Hires, Schneider,

NetShelter CX on täysiverinen, käyttövalmis palvelinhuone tyylikkäässä ja huomaamattomassa kaapissa. Yksi tuote sisältää IT-infrastruktuurin kriittiset komponentit: laiteräkin, sähkönjakelun, jäähdytyksen   ja kaapelinhallinnan. Lisäksi se on tehokkaasti äänieristetty, joten voin sijoittaa sen mihin tahansa toimistotilaan: ei enää serveritilaksi viriteltyjä siivouskomeroita!

Schneider Electric Finland Oy, C-318

homeLYnk, Schneider,

homeLYnk -ohjain toteuttaa KNX-taloautomaatioon ajanmukaisen visualisoinnin, energianhallinnan, ajanhallinnan sekä integroinnin moniin eri protokolliin ja järjestelmiin. Koska homeLYnk korvaa samanaikaisesti monta erillistä KNX-laitetta, se tekee KNX-järjestelmistä edullisempia hankkia. Lausekeohjelmoinnin ansiosta homeLYnk antaa järjestelmäintegraattoreille liki rajattomat mahdollisuudet kehittää uusia toimintoja taloautomaatioon.

Schneider Electric Finland Oy, C-318

Acti 9  Smartlink, Schneider,

Acti 9 Smartlink –  tehokkuutta ryhmälähtöjen etähallinnalla. Sähkönjakelukeskukseen asennettava Acti 9 Smartlink kisko yhdistää keskuskomponentit esineiden internettin Modbus tai Ethernet Modbus/TCP verkon kautta. Rakennuksen sähkönkäyttöä voidaan nyt tehostaa, kun kiinteistön hallintajärjestelmään liitetyn Smartlink kiskon avulla käyttäjä on jatkuvasti tietoinen sähkönjakelun tilasta, voi ohjata kuormituksia etäkäyttöisesti ja mitata sähkön kulutusta.

Schneider Electric Finland Oy, C-318

puck dimmeri, Schneider,

Uppoasennettava LED –valonsäädin SDM100LED mahdollistaa LED –lamppujen säädön myös kohteissa joissa olemassa olevaa sähkökalusteasennusta ei haluta uusia kokonaan halutun valonsäädön vuoksi. Uppoasennettava LED–valonsäädin soveltuu asennetavaksi kaikkien sähköasennuskalustesarjojen kanssa niin uudistuotannossa kuin saneerauksessakin.

Schneider Electric Finland Oy, C-318

Dynatel, Suomen 3M,

3M Dynatel 7420E paikannuslaite ja EMS merkintäantennipallot ja- köysi ja –nauha muodostavat systeemin joka GPS tuettuna mahdollista tarkan paikkatiedon (XYZ) tallentamisen tarkasti myös syvyyssuunnassa. 3M Dynatel EMS Systeemi on innovatiivinen ja kustannustehokas tapa maanalaisen omaisuuden merkitsemiseen ja paikantamiseen.

Suomen 3M Oy, B-571

 

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme sinulle 2-3 kertaa vuodessa sähköpostia Sähkömessujen ajankohtaisista asioista. Voit milloin tahansa halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen.