Sähkömessut tuo alan ammattilaiset Jyväskylään

1.2.2018

Keskiviikkona käynnistyvä Sähkö, Tele, Valo ja AV 2018 -tapahtuma kerää yhteen koko toimialan alkaen opiskelijoista aina asemansa ansainneisiin huippuihin ja vaikuttajiin.

– Kävijäjoukko koostuu urakoitsijoista, asentajista, suunnittelijoista, asiantuntijoista, arkkitehdeista, opiskelijoista, kokeneista konkareista sekä alan piirissä muuten työskentelevistä ja siitä kiinnostuneista, luettelee Jyväskylän Messujen Ilari Tervakangas.

Tietoa, näkemyksiä ja nähtävää

Joka toinen vuosi järjestettävät messut on Suomen suurin alan ammattilaistapahtuma. Sen useat eri seminaarikokonaisuudet sekä ja kymmenet tietoiskut tarjoavat syventävää tietoa ajankohtaisista aiheista koko messujen ajan.

– Kävijälle tämä merkitsee ainutlaatuista kattausta, josta kiinnostavimmat esitykset poimimalla saa omiin tarpeisiin räätälöidyn tietopaketin. Se kannattaa tulla noutamaan, Tervakangas kannustaa.

– Esiintyjät ovat tapahtumaan osallistuvia huippuosaajia ja toimijoita. He seuraavat kehitystä näköalapaikoilta, vievät sitä itse aktiivisesti eteenpäin ja haluavat vieläpä jakaa näkemyksensä ja kokemuksensa. Messukävijälle tämä kaikki on maksutonta.

Tälläkin kertaa messuhalleissa on noin 300 osastoa, jotka edustavat yli tuhatta toiminimeä yli 20 maasta. Tervakankaan mukaan alan yrityksille Suomessa on luonteenomaista, että ne ovat kansainvälisiä toiminnaltaan, taustoiltaan tai edustuksiltaan. Tämä tarkoittaa, että esillä ovat jälleen myös kansainvälisesti katsoen ajankohtaisimmat uutuudet ja edelläkävijäratkaisut.

Mielenkiintoa lisäävät monet pienemmät yritykset, joiden innovaatiot ja palvelut ovat esillä ensi kertaa. Alan järjestöt puolestaan ovat paitsi tapahtuman taustavoimia myös esillä itse eri palveluineen.

– Viime kerralla hyvän vastaanoton saanut opiskelijoiden messupolku tekee käynnistä kiinnostavan ja hyödyllisen tutustuttaen uudet alalle tulijat yrityksiin. Polulle on tehty oma esite, johon merkityiltä osastoilta löytää rintamerkillä varustetun opiskelijakummin.

Tuttuja tapaamaan Jyväskylän hengessä

Sähkömessuille kävijät saapuvat yleensä työkavereiden tai tuttujen kanssa sekä isoissa ryhmissä eri puolilta Suomea. Messujuna on monelle tuttu ja bussien rivistö täyttää pihan.

Ilari Tervakangas tietää kokemuksesta, että paikalle halutaan tulla tapaamaan vanhoja tuttuja. On paljon jo aiemmin yhdessä koettua sekä uutta ajankohtaista, joista riittää puhuttavaa. Tapahtuma on luonteva ympäristö saada myös uusia tuttavuuksia, sillä niin kävijät kuin näytteilleasettajat edustavat eri organisaatioita, työrooleja ja kokemustaustoja.

– Tapahtumassa vallitseekin tutuksi tullut Jyväskylän henki, joka saa tulemaan paikalle yhä uudelleen, kerta toisensa jälkeen.

Lisätietoja: Ilari Tervakangas, Jyväskylän Messut Oy, p. 050 596 6710, ilari.tervakangas(at)jklmessut.fi  www.sahkomessut.fi

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme sinulle 2-3 kertaa vuodessa sähköpostia Sähkömessujen ajankohtaisista asioista. Voit milloin tahansa halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen.